Aurinkolasit golfiin

Haluatko nähdä paremmin golf-kentällä? Kirjoitimme aurinkolasien valinnasta golfiin, ja testasimme teoriaa käytännössä.

Aurinkolasit suojaavat silmiä UV-säteilyltä, mutta niiden tarkoituksena ei ole ainoastaan häikäisyn vähentäminen vaan myös näön parantaminen. Golfaajalle on tärkeää erottaa kentän muodot ja korkeuserot. Lisäksi oikeanlainen linssi auttaa pallon lennon seuraamista.

Golf-kentälle suosittelemme ensisijaisesti ruskeaa tai punaista linssiä, sillä ne antavat kontrastia vihreällä kentällä. Käytännössä siis ruskean tai punertavan linssin läpi näet paremmin griinin muodot ja kaltevuudet. Sumuiselle ja sateiselle kelille on omat linssinsä, mutta kaikkihan me mieluiten golfaamme poutasäällä tai auringon paisteessa. Myös linssin tummuudella on merkitystä. Aurinkoiseen säähän suunniteltu linssi voi olla liian tumma pilvien siirryttyä auringon eteen. Toiset ovat ratkaisseet asian kuljettamalla vaihtolinssejä golf-bägissään. Vaihtolinssirumba ei kuitenkaan miellytä kaikkia. Tällöin paras valinta on tummuva linssi.

 

Bollé Phantom-linssi golfiin

Koska sää voi vaihdella yhden kierroksen aikana paljonkin, on Bollén Phantom brown -linssi tummuva. Linssi tummuu UV-valossa ja antaa aina optimaalisen suojan sekä kontrastin. Kun aurinko menee pilveen, linssi vaalenee eikä aurinkolaseja tarvitsee ottaa pois silmiltä. Ominaisuuden ansiosta saat edelleen hyvän kontrastin kentällä. Bollén golf-linssin tummuva ominaisuus tekee laseista erittäin monikäyttöiset, ja ne toimivat hyvin pitkänä päivänä kentällä sään vaihdellessa.

 

Mitä hyvä kontrasti tarkoittaa käytännössä?

Kävimme harjoittelemassa swingiä, ja nappasimme kuvat kentästä ilman golf-linssiä ja sen läpi. Tulos yllätti meidätkin! Linssin antama kontrasti parantaa syvyysnäkemistä ja etäisyydet hahmottuvat paremmin. Eron huomaa selvästi alla olevista kuvista. Vertaa 50 metrin etäisyyskylttiä.

 

Bollé golf linssin kontrasti

Ilman linssiä kyltti tuskin erottuu, mutta linssin läpi katsottuna (tässä tapauksessa kuvattuna) se nousee esille. Ainoa filtteri, mitä kuvissa käytimme, oli Bollén Phantom Brown golf-linssi. Seuraavalla kerralla kuvaamme paremmin kentän muotoja ja kumpuja samalla taktiikalla. Mielenkiintoista!

 

Kehyksen ominaisuudet

Aurinkolasikehyksen valinnassa on tärkeää, että lasit pysyvät tukevasti päässä swingatessa. Kaareva kehys suojaa hyvin myös sivuhäikäisyltä, ja ohjaa tuulen pois silmistä. Golf-malleissa ei usein ole kehystä linssien alareunassa, jolloin reuna ei myöskään häiritse näkemistä. Kehys voi myös kulkea kokonaan linssin ympäri, kunhan linssillä on tarpeeksi korkeutta.

 

Muut ominaisuudet

Polarisoivan linssin käyttö golfissa jakaa mielipiteet. Polarisoiva ominaisuus poistaa vaakaheijasteita pinnoilta, jolloin linssi saattaa poistaa viheriöltä pelaamisen kannalta olennaisia vihjeitä. Lisäksi polarisoiva linssi voi vaikuttaa syvyysnäkemiseen. Toiset kokevat polarisoivan linssin kuitenkin toimivaksi myös golf-kentällä, ja pitävät sen heijastuksen estäviä ominaisuuksia miellyttävinä.

Kokemuksemme mukaan golf-linssit eivät yleensä ole polarisoivia. Valikoimastamme löytyy myös tavallisia (ei tummuvia) linssejä golfiin. Tällöin tärkeintä on linssin kontrasti lisäävä ruskea pohjaväri sekä kehyksen muotoilu. Tutustu valikoimaamme täällä!

Golf

Suositut kirjoitukset

  1. Miten valita aurinkolasit?