Huurtuuko linssit?

Huurtuuko linssit?

Kaikissa valikoimamme linsseissämme on huurtumista estävä pinta. Linssit saa kuitenkin huuruun muutamassa tilanteessa, joten neuvomme, miten saat pidettyä linssien näkökentän avoinna. Ykkösjuttu on pitää linssit aina puhtaana, sillä lika imee itseensä kosteutta ja voi aiheuttaa näkökentässä muutakin häikkää. Mutta sinä tietenkin huollat merkkiaurinkolasejasi hyvin ja pidät linssit aina puhtaana, joten hypätään suorilla seuraavaan neuvoon.

Paras tapa estää linssien huurtumista on valita aurinkolasimalli niin, ettei se istu liian tiiviisti kasvoille. Eli jo sovittaessa laseja voit ennakoida mahdollista huurtumista. Jos laseihin ei jää mihinkään yhtään tilaa ilmavirralle kulkea linssin takapinnalla, vaan ne istuvat kuin uimalasit, palauta ne!

Toisissa malleissa on tosin ilmastoitu linssi, joka estää huurtumista. Linssin muotoilussa on otettu huomioon ilman kiertäminen niin, että linssi on jostain kohti hieman avoinna suhteessa kehykseen tai itse kehyksessä on ilmaraot, joka ohjaa virtauksen linssin pinnalle. Tämä on hyvä ominaisuus, kun kaipaat muuten joka puolelta tiiviisti suojaavaa mallia. Nopeat lämpötilan muutokset aiheuttavat myös huurtumista. Pakkaskelillä sisään tullessa tai viileästä autosta kasvoille nostetut lasit huurtuvat. Tämä on täysin normaalia ja kestää vaan hetken, joten chillaa hetki ja ongelma hoituu itsestään.

Ääriolosuhteissa, kuten hikoiltaessa paljon kuumalla ja kostealla kelillä, linssit voivat huurtua. Myös esimerkiksi pakkaskelillä laskettelurinteessä olemme usein verhoutuneet huiviin tai kaulukseen, jonka suojissa hengitämme. Tästä nouseva hengitysilman kosteus nousee suoraan linssiin huurustaen sen. Usein laskettelurinteessä laskuun lähtiessä linssi aukeaa ilmavirran ansiosta, mikä on hyvä neuvo pyöräilyäkin ajatellen – liikennevaloihin pysähtyessä linssi saattaa huurtua, mutta vihreän valon vaihtuessa ja liikkeelle päästessä ilmavirta avaa linssin.

Silti on hyvä olla yksi niksi taskussa ääritilanteita varten, ettei suoritus mene pilalle. Pelastava tuote on huurtumisen esto -suihke, jota on myynnissä myös meidän verkkokaupassamme. Tuotetta suihkautetaan puhtaan linssin takapinnalle ja levitetään tai kuivataan se linssien puhdistusliinalla. Muistathan tehdä käsittelyn talvella huoneenlämmössä. Yksi käsittely pitää linssin auki päivän ajan – ollaksemme tarkkoja, tuotelupaus on 8 tuntia. Tämä no fog -suihke todella toimii! Olemme testanneet sen sekä aurinkolaseilla että laskettelulaseilla.

Ja jotta voisit valita, miten pidät aurinkolasiesi näkökentän avoinna ja huurtumatta, kerrommepa vielä Bollén Platinum-pinnasta, joka estää huurtumista sekä naarmuuntumista 40 % paremmin kuin yleisesti aurinkolaseissa käytetyt anti fog -pinnat. Platinum on kehitetty teollisuuden ja terveydenhuollon vaativiin työoloihin, joissa työsuojalasien pinnat eivät saa huurtua kesken operaation. Tämä sama pinnoite tuodaan Bollén vuonna 2021 valmistamiin Phantom ja Phantom+ linsseihin. Upeaa!

Suositut kirjoitukset

  1. Miten valita aurinkolasit?