Pikaopas aurinkolasien valintaan lajeittain

PIKAOPAS KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUKAAN

Golf: Alareunasta kehyksetön tai suuri linssi, jotta kehyksen reuna ei häiritse näkemistä lyönnin aikana. Ruskea ja punertava linssi auttavat hahmottamaan kentän muodot paremmin.

Pyöräily: Kaareva linssi suojaa silmiä myös tuulelta ohjaten viiman pois silmistä. Maantiepyöräilyn matalassa ajoasennossa toimii hyvin suuret linssit, jolloin kehyksen yläosa ei häiritse näkemistä ajoasennossa katsottaessa hieman yläviistoon.

Vesille: Polarisoiva linssi on tärkein ominaisuus vesillä. Polarisoiva linssi poistaa vaakaheijasteet veden pinnalta, jolloin näet helpommin pinnan alle eivätkä silmät väsy niin helposti. Joissain laitteissa, kuten puhelimissa ja plottereissa saattaa olla polarisoiva näyttö, jolloin huomioitavaa on, ettei kaksi polarisoivaa pintaa toimi päällekkäin. Tämä tummentaa koko näytön. Asia korjaantuu yleensä tarkastelemalla näyttöä hieman eri näkökulmasta. Pieni vaiva, mutta takaamme, että silmien suojaamisen arvoista!

Autoilu: Autoiluun ei tarvitse kaikista tumminta linssiä, sillä katto antaa suojaa ja myös mittaristo täytyy nähdä hyvin. Polarisoiva ominaisuus poistaa vaakaheijasteita tien pinnasta, ja on voittamaton sateen jälkeisessä auringonpaisteessa. Usein ruskeapohjainen linssi toimii hyvin.

Juoksu: Kiinnitä erityistä huomiota lasien keveyteen. Kumiset nenätallat ja aisanpäät pitävät kehyksen paikallaan myös hikoiltaessa. Poluilla toimii hyvin punainen tai ruskea pohjaväri, joka antaa kontrastia ja erotat hyvin kannot ja kivet.

Lue lisää aurinkolasien valinnasta täältä.
Aurinkolasit

Suositut kirjoitukset

  1. Miten valita aurinkolasit?